T 0118-310121

Epsom zout

Epsom zout

Epsom Zout (Bitterzout) ook wel bekend als magnesiumsulfaat. De naam ‘Epsom Salts’ dateert reeds uit 1695. In de 17e eeuw maakte de aanwezigheid van deze bijzondere zoutlagen van het engelse plaatsje Epsom het beroemdste kuuroord van Engeland.
Hoewel de mensen die het gebruikte, niet precies wisten waarom het zo waardevol was begrepen ze wel dat het goed was voor de gezondheid en dat het de levensduur bevorderde.

De faam van Epsom strekte zich in die tijd zelfs uit tot de rest van Europa. Dat de samenstelling rijk is aan magnesium werd pas aan het begin van de 19de eeuw ontdekt.
Bitterzout is een natuurlijk zout dat voorkomt in zeewater, sedimenten van zoutmeren en in mineralen in kalksteen. Bitterzout is een traditioneel huismiddel bij klachten van het bewegingsapparaat. Toegevoegd aan het badwater of als kompres, lokaal toegepast houdt het spieren en gewrichten soepel.

Epsom zout is een zout met als ingrediënten magnesium, zuurstof en zwavel (Magnesium Sulfaat). Magnesium Sulfaat wordt niet als zodanig in de natuur gevonden maar wordt kunstmatig gemaakt van Dolomite (bevat magnesium). Dolomite wordt in overvloed gevonden in de Dolomieten ( Zuid Tiroler Alpen).

Bij het proces wordt het carbonaat in de magnesium-carbonaat vervangen door Zwavel en wordt magnesium-sulfaat. Magnesium verbindt zich liever met carbonaat wanneer zich die gelegenheid voordoet. En juist hierin ligt het geheim van de grote waarde. De afval van ons voedsel neemt de vorm van carbonaat aan. Een groot gedeelte verlaat op natuurlijke wijze ons lichaam. Een ander gedeelte ( geoxideerde carbonaat samenstelling) heeft de neiging zich op te slaan in het bloed en in de weefsels en dit geeft aanleiding tot ziekteverschijnselen. In deze gevallen bewijst Epsom zout zijn grote waarde. Door de krachtige affiniteit met carbonaat neemt het de schadelijke afvalstoffen in zich op en vernietigt ze en werkt zo als een heilzaam geneesmiddel.

Bij inwendig gebruik, in kleine doseringen, activeert Epsom zout de nieren en zo ontstaat er een betere verwijdering van afvalstoffen door deze kanalen. De werkelijke waarde van epsom zout ligt echter in het uitwendige gebruik, omdat het het vermogen bezit de afvalstoffen die opgeslagen liggen in de weefsels, via de huid te verwijderen.

Dit is een vrije bewerking van diverse informatie bronnen, wij staan niet in voor de juistheid hiervan.

 

 

Floaten

Epsom zout Epsomzout
Wellness bij Float en Massage Centrum Zeeland. Beleef de uniek ervaring van gewichtloos drijven in onze magnesium baden. Float je fit in een droomfase tussen waken en slapen.
Floaten is van oorsprong een medisch -therapeutisch middel. Het werd voor het eerst ontwikkeld in 1950 door de Amerikaanse neuropsycholoog Professor Dr. John Lilly. Hij was verbonden aan het “Nationale Institute of Mental Health” in Bethesda USA.
Massage
In ons centrum ontvangt u standaard een ontspanningsmassage (wanneer u niet aangeeft welke massage u wenst), deze is per masseur/masseuse verschillend naar gelang hun achtergrond van de gevolgde opleidingen.FLoatcentrum zeeland in Vrouwenpolder. Floaten massage cursussen bekijk onze tarieven en de vele actiesFloaten, ontspannen, massages, gezondheid, relaxen, gezichtsbehandelingen, epsom zout