T 0118-310121

Floaten en sport

Floaten en sport

 

Ook voor de sportbeoefenaar biedt de floatcabine interessante mogelijkheden op het gebied van herstel en verbetering van de sportprestaties. Omdat het lichaam tijdens en na een floatsessie, veel meer ontspannen is dan gewoonlijk het geval is, zal het zich sneller ontdoen van afvalstoffen,zoals melkzuur, die zich tijdens een inspanning in het lichaam ophopen. De periode die nodig is om van dit melkzuur, een bijproduct van glucose dat ontstaat als de spieractiviteit zo intensief is dat de opbouw en afbraak van het spierweefsel geen gelijk tred houden, af te komen, wordt de herstelperiode van een sporter genoemd. Dit is de tijd die hij in acht moet nemen voordat hij de training kan hervatten.

Uit de praktijk is gebleken dat regelmatig floaten niet alleen de herstelperiode verkort maar ook gevoelens van vermoeidheid, spierpijn en stramheid aanzienlijk verminderen.

Op een rijtje gezet, zijn uit wetenschappelijke onderzoeken naar de effecten van floaten op sportprestaties de volgende conclusies te trekken:

  • Minder pijn bij blessures
  • Sneller herstel van blessures en overbelasting
  • Kortere herstelperiode na wedstrijden en training
  • Verbetering van de ordinantie en prestatie dankzij voorbereidende visualisaties in de floatcabine
  • Meer vertrouwen in eigen lichaam
  • Een grotere concentratie en zelfbeheersing tijdens de wedstrijd
  • Het spreekt vanzelf dat de effecten van het floaten nog meer in de sportprestaties tot uitdrukking komen als het verblijf in de cabine wordt gecombineerd met de al eerder genoemde mentale trainingsvormen.

Download hier het artikel van sportpsycholoog Ruben Dekker over Sportfloaten RSG 2009 Nr 4 Ruben Dekker

 

 

 

 

Dit is een beknopte samenvatting van hfst. 14 uit “The Book of Floating” van Michael Hutchinson ( New York 1984)

 

Floaten & sport

Wellness bij Float en Massage Centrum Zeeland. Beleef de uniek ervaring van gewichtloos drijven in onze magnesium baden. Float je fit in een droomfase tussen waken en slapen.
Floaten is van oorsprong een medisch -therapeutisch middel. Het werd voor het eerst ontwikkeld in 1950 door de Amerikaanse neuropsycholoog Professor Dr. John Lilly. Hij was verbonden aan het “Nationale Institute of Mental Health” in Bethesda USA.
Massage
In ons centrum ontvangt u standaard een ontspanningsmassage (wanneer u niet aangeeft welke massage u wenst), deze is per masseur/masseuse verschillend naar gelang hun achtergrond van de gevolgde opleidingen.FLoatcentrum zeeland in Vrouwenpolder. Floaten massage cursussen bekijk onze tarieven en de vele actiesFloaten, ontspannen, massages, gezondheid, relaxen, gezichtsbehandelingen, epsom zout