T 0118-310121

Floaten

Floaten

Floaten is een eenvoudige en effectieve wetenschappelijk bewezen ontspanningsmethode waarbij men gewichtloos op zeer zout (magnesiumsulfaat/epsomzout) water drijft, dat continu verwarmd wordt tot 35,5˚C.
Floating is van oorsprong een medisch -therapeutisch middel. Het werd voor het eerst ontwikkeld in 1950 door de Amerikaanse neuropsycholoog Professor Dr. John Lilly. Hij was verbonden aan het “Nationale Institute of Mental Health” in Bethesda USA.

 

Ontvangst

Na binnenkomst krijg je uitleg en begeleiden ik je naar de cabine.
De cabine staat in een privé ruimte met douche. Handdoeken en verzorgingsproducten staan gratis tot je beschikking.
In de cabine heb je de beschikking over licht, muziek en intercom. Wij hebben een prachtige collectie rustgevende muziek voor je maar het is ook mogelijk om je eigen muziek mee te nemen. Door middel van de intercom kun je op elk gewenst moment contact leggen met de receptie. Een uniek filtersysteem zorgt ervoor dat iedere nieuwe gast verzekerd is van schoon water.

 

Hoe verloopt het Floaten

Tijdens het floaten drijf je in magnesiumbaden, deze zijn gevuld met 500 kilo magnesiumsulfaat. Ook wel bekend als bitterzout. Met een heerlijk muziekje op de achtergrond, de sfeer van rust en warmte glijdt binnen enkele minuten de spanning van je af en beleef je de unieke ervaring van gewichtloosheid.
In deze fase worden de stoffen die het welbevinden verhogen (endorfine) aangemaakt en de stress gerelateerde stoffen (cortisol en adrenaline) gereduceerd. Een weldaad voor lichaam en geest, die gelijk staat  aan 4-6 rust.

Jarenlange wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat floaten uitstekend is voor:

 • Mentale en fysieke stressklachten
 • Versterking van het immuunsysteem
 • Verlichting van chronische pijnen (reuma)
 • Vermindering en verlichting van huidklachten.
 • (Sport) herstel
 • Slaapproblemen

Floaten wordt door iedereen op zijn eigen manier ervaren en het kan zijn dat je meerdere sessies nodig heeft om je aan de weldadige rust over te geven en de ontspanning te bereiken die nodig is om de positieve effecten van floaten te ervaren.

 

 

 

Floaten

Floaten

Floatcabine

Floatcabine

Floaten

Floaten

Floaten

Floaten

 

20 Responses to “Floaten

 • Philip van der heijden
  2 maanden ago

  Voor mij was het een paar weken geleden de eerste keer, wat een zaligheid. De uitleg en de gastvrijheid ben ik dankbaar voor, zowel ervoor en erna. De eigenaar en gastvrouw ontving me liefdevol, nam de tijd om rustig uit te leggen hoe het floaten werkt. Heb me eraan overgeven en volop van genoten. Ga dit vaker doen, zou het zeker aanraden. Lieve Groet,
  Philip

 • Heerlijk samen met mijn dochter een combi gedaan van 1 uur massage en 45 floaten. Het was een weldadige ervaring en voor herhaling vatbaar!
  Dankjewel!

 • Kenny Peeters
  3 jaar ago

  Floaten, een heerlijke ontspanning. Nu al enkele jaren geleden kennis gemaakt met deze fantastische activiteit. We zakken met plezier steeds weer af naar Vrouwenpolder. Vanaf het binnenkomen tot het buitengaan een fantastische ervaring, je voelt je steeds welkom en alle spanning blijft op de bodem van de floatcabine achter! Lichamelijke klachten nemen af of verdwijnen zelfs. We nemen graag ook een duomassage erbij samen heerlijk wegdromen, want de massages zijn top en altijd naar je eigen wens aangepast in een volledig prikkelvrije ruimte. Afsluiten met een high tea is een aanrader! Tot gauw in elk geval!

  • Dank je wel Kenny voor de leuke reactie en fijn dat jullie ook zoveel baat hebben bij het floaten.
   Ik hoop dat op deze manier steeds meer mensen de voordelen van het floaten gaan ervaren.

 • Kan er altijd zo lekker van genieten. Lekker ont stressen het is al weer een poosje geleden. Helaas ongelukje gehad en dat het even financieel niet kon. Maar nu alles op de rit en hopelijk jullie ook vaker bezoeken! Prettige omgeving om te zijn!

 • Wat een heerlijkheid dat floaten en de massages bij jullie. Een vriendelijke ontvangst, duidelijke uitleg en dan even tijd voor jezelf; gewichtloos drijven in n warm bad en hier dan super relax en opgeknapt uitstappen, zo de massagetafel op. Heerlijk. En het werkt nog een hele tijd door in je lijf; spieren zijn ontspannen, pijn in gewrichten is minder, hoofdpijn is verdwenen. Zodra de kans daar is kom ik weer genieten bij jullie!!

 • wij zijn al een paar keer geweest, en als jonge ouders is het heeeeerlijk om even ongestoord te kunnen relaxen, zoals de dame van het floatcentrum zei: vergelijk het met een beetje doezelen op de bank; so true en een heerlijke ervaring om even op te laden voor de drukte van alledag.

  • Bedankt voor je reactie Marleen. Heerlijk ongestoord weg dommelen en vergeet niet wat de opname van magnesium allemaal voor je doet.

 • Ik ben samen met mijn partner een keer bij u gaan floaten. Mijn partner sliep een soort van en ik had 1 minuut voor het einde eindelijk het gevoel alles los te kunnen laten. Poeh dat viel nog niet mee! We komen graag nog een keer want dan gaat het vast beter. Even een keer een oppas regelen Maar!

  • Dank je wel Annemarie, zo gaat dat vaak de eerste keer bij vrouwen, mannen laten iets makkelijker los. DE volgende keer gaat vast beter.

 • De eerste keer dat ik ging floaten, was het even zoeken naar de ontspanning. Na een tijdje lukte het en ik merkte dat ik na het floaten meer ontspannen was. Nu heb ik veel last van stress en hoop ik dat het floaten mij weer meer in balans kan gaan brengen!

 • Vanmorgen sinds jaren weer eens een uurtje floaten. Wat heb ik dit gemist! Want floaten is keihard ontspannen, geknipt voor mensen zoals ik; met veel carrière en weinig tijd. Na een uur drijven op zout water zijn alle spanningen van mij afgegleden.
  Floaten geeft een heerlijk ontspannen lichaam en leeg hoofd. Ben vanmorgen geweest en nu (‘s avonds) nog steeds lekker loom. Een aanrader!

 • Ik ben al 2x met mijn man wezen floaten bij jullie. De eerste keer was bijzonder omdat je moet leren je te ontspannen. Ik had gedacht dat dit voor mijn man moeilijker was en hij t niets vond. Maar hij was juist in een soort van slaap en zn tijd was zo om terwijl ik dus de eerste keer moeite had om dat te doen en niet nadenken enz. De 2e keer ging dit al beter en het is echt heerlijk als je je kunt overgeven aan de rust en t drijven…zou graag nog eens komen maar is nog niet gelukt. Ook heerlijk met een massage vooraf.

Laat een reactie achter. Je email adres is niet zichtbaar.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *